26 - 28 april 2024

Oranje Festival Boxtel! Een gevarieerd muziekprogramma op het festivalterrein op de markt.

Oranje Festival Boxtel

Voorheen de Boxtelse Oranje Feesten, vanaf nu Oranje Festival Boxtel. Het festival vindt plaats van
vrijdag 26 tot en met zondag 28 april op en rond de markt.
Het Oranje Festival Boxtel is een initiatief van Stg. Events Boxtel, Stg. Bruisend Centrum en Stg. Boxtel Vooruit.
Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor Koningsnacht, klik hier.

Programma:

Vrijdag 26 april (kaartverkoop)

18:30 – 00:00 Koningsnacht
Wesly Bronkhorst | DJ Dominic Graat | Dune | Abba Fever | Boer Harm | Smerrig Dischochies volg de FB pagina voor de laatste updates.

Zaterdag 27 April

Bij MEP en ODC wordt sinds vele jaren, in de ochtend en de vroege middag een hockey & voetbal competitie gespeeld tussen schoolteams van de Boxtelse scholen.

Vanaf 10:30 begint de kleedjesmarkt (vrijmarkt) voor de kinderen. De spulletjes kunnen met bolderkarren aangevoerd worden (centrum is autovrij) of gedragen in tassen. Zorg dat je op tijd bent voor de beste plaatsen om je kleedje neer te leggen en je spullen uit te stallen, of… voor de beste koopjes natuurlijk!
De kleedjesmarkt is in en rondom de Rozemarijnstraat.

Aansluitend om start om 13:00 het programma op de markt voor de jeugd met diverse spelletjes en activiteiten met als thema “Circus”. Een spectaculaire en actieve middag met oa. een Vuurspuwer, een fotobooth, knutselen, schmincken een authentieke draaimolen en natuurlijk wat lekkers!

Omstreeks 16:30 zullen SR-JR DJ team de markt vullen met muziek als voorprogramma voor een optreden van de coverband MmoozZ! Omstreeks 19:30 start de show met hits waarvan je het bestaan bent vergeten tot en met de hit die je gisteren voor het eerst op de radio hoorde. De hits denderen over je heen. MmoozZ is niet voor niets ‘De band met meer dan 130 hits in 180 minuten’.

Zondag 28 April

Op Zondag 28 April wordt door de Winkeliersvereniging de Oranje Braderie georganiseerd. De kramen zullen opgesteld staan, op en rond de Markt, de Rozemarijnstraat, Rechterstraat, in de Poort tot in de Stationsstraat.

Ter afsluiting zal vanaf 16:00 de Coverband Giddy Limit de Markt en de terrassen vullen met muziek. Hun doel is het bouwen van een feestje! hoe kan dit nu beter met een overvolle markt…

Overzicht van Activiteiten

Op deze kalender staan de activiteiten voor 2022, waarbij Boxtel Vooruit de organisatie in handen heeft en/of direct bij betrokken is. Wil je meer weten over de activiteiten, kijk dan gerust verder!

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en het feit dat we sindsdien in vrijheid leven. Op deze dag staan we ook stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Eénmaal in de 5 jaar organiseren we in Boxtel activiteiten op Bevrijdingsdag.  Op 5 mei 2025, de eerstvolgende lustrumviering, staan we weer uitgebreid stil bij bevrijd Boxtel met activiteiten voor jong en oud.

Stapel op Sint

In 2015 heeft de Sint, kasteel Stapelen uitgezocht om te komen overnachten tijdens zijn bezoek aan Boxtel en omstreken. De schoolgaande kinderen (tot en met groep 3) uit Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde krijgen de mogelijkheid om met de klas het kasteel te bezoeken.

Intocht Sinterklaas

In opdracht van de Gemeente Boxtel en in goed overleg met de Sint en zijn Hoofdpiet lukt het ons om de dag na de landelijke intocht, de Sint en zijn pieten te verwelkomen in Boxtel. Dit jaar zal de Sint op zondag 17 november arriveren in Boxtel.

Kampina herdenking

Op de derde zondag van oktober herdenken we de bevrijding van Boxtel in natuurgebied “Kampina”, aan De Roond in Boxtel: de Kampina herdenking. In de Kampina werden Airborne’s verborgen gehouden en is ter nagedachtenis aan de verzetsmensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben geholpen om de Airborne’s onder te brengen een monument opgericht.

Nationale Dodenherdenking

Jaarlijks herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties. Na een woorddienst in de Sint-Petrusbasiliek wordt de herdenking voortgezet bij het Indië-monument (op de Koppel) en in het Processiepark. Voorafgaand aan de woorddienst worden er kransen gelegd op de begraafplaats van de voormalige Heilig Hartkerk bij de oorlogsgraven.

Oranje Festival Boxtel

Oranje Festival Boxtel vindt plaats van 26-28 april op de markt. De Boxtelse Oranje Feesten zijn een initiatief van Stichting (bestaande uit verschillende horeca ondernemers) met medewerking van Boxtel Vooruit.

Koningsdag – Gedecoreerden

Traditioneel nodigt de gemeente Boxtel de dag vóór Koningsdag, de bewoners uit in de raadszaal, die een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Uiteraard een spannende maar bovenal een feestelijke ontmoeting met familie, vrienden en bekenden. Op Koningsdag zelf worden alle gedecoreerden van de gemeente uitgenodigd voor een programma in de aula van het St.Lucas aan de Burgakker.

Koningsdag – Vrijmarkt & Kinderspelen

Activiteiten voor de kinderen zijn onlosmakelijk verbonden met Koningsdag, naast de landelijke Koningsspelen houden we dit jaar in Boxtel de Kingsday Games!