15 oktober 2023

Kampina herdenking

Op de derde zondag van oktober herdenken we de bevrijding van Boxtel in natuurgebied “Kampina”, aan De Roond in Boxtel: de Kampina herdenking. In de Kampina werden Airborne’s verborgen gehouden en is ter nagedachtenis aan de verzetsmensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben geholpen om de Airborne’s onder te brengen een monument opgericht.

Lees verder
19 november 2023

Intocht Sinterklaas

In opdracht van de Gemeente Boxtel en in goed overleg met de Sint en zijn Hoofdpiet lukt het ons om de dag na de landelijke intocht, de Sint en zijn pieten te verwelkomen in Boxtel. Dit jaar zal de Sint op zondag 13 november arriveren in Boxtel.

Lees verder
20 november - 4 december

Stapel op Sint

In 2015 heeft de Sint, kasteel Stapelen uitgezocht om te komen overnachten tijdens zijn bezoek aan Boxtel en omstreken. De schoolgaande kinderen (tot en met groep 3) uit Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde krijgen de mogelijkheid om met de klas het kasteel te bezoeken.

Lees verder
5 mei 2025

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en het feit dat we sindsdien in vrijheid leven. Op deze dag staan we ook stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Eénmaal in de 5 jaar organiseren we in Boxtel activiteiten op Bevrijdingsdag.  Op 5 mei 2025, de eerstvolgende lustrumviering, staan we weer uitgebreid stil bij bevrijd Boxtel met activiteiten voor jong en oud.

Lees verder
2 april 2023

Palmpaasoptocht

Sinds 1960 wordt in Boxtel een Palmpaasoptocht gehouden. Een kleurrijke stoet van kinderen met allemaal een zelfgemaakte palmpaasstok gaan een lentegroet brengen aan de burgemeester. De stoet vertrekt om 12.00 uur, weer of geen weer, bij Residentie de Dommel aan het Molenpad onder muzikale begeleiding van het leerlingenorkest van de Gildebondsharmonie.

Lees verder
27 april

Koningsdag – Gedecoreerden

Traditioneel nodigt de gemeente Boxtel de dag vóór Koningsdag, de bewoners uit in de raadszaal, die een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Uiteraard een spannende maar bovenal een feestelijke ontmoeting met familie, vrienden en bekenden. Op Koningsdag zelf worden alle gedecoreerden van de gemeente uitgenodigd voor een programma in de aula van het St.Lucas aand
de Burgakker.

Lees verder
26 - 27 april

Boxtelse Oranje Feesten

De Boxtelse Oranje Feesten vinden plaats op 26 en 27 april op de markt. Na jaren komt dit jaar ook de Oranjebraderie weer terug en wel op zondag 30 april. De Boxtelse Oranje Feesten zijn een initiatief van Sichting Fistie Fijn (bestaande uit verschillende horeca ondernemers) en Boxtel Vooruit.

Lees verder
27 april

Koningsdag – Vrijmarkt & Kinderspelen

Activiteiten voor de kinderen zijn onlosmakelijk verbonden met Koningsdag, naast de landelijke Koningsspelen houden we dit jaar in Boxtel de Kingsday Games!

Lees verder
4 mei 2023

Nationale Dodenherdenking

Jaarlijks herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties. Na een woorddienst in de Sint-Petrusbasiliek wordt de herdenking voortgezet bij het Indië-monument (op de Koppel) en worden er kransen gelegd op de begraafplaats van de voormalige Heilig Hartkerk.

Lees verder

Jas de Keistamper

Jas de Keistamper, de iconische reus van Boxtel verscheen voor de eerste keer ten tonele op 30 april 1949, de eerste Koninginnedag van Koningin Juliana. Jas is het symbool van de wederopbouw van Boxtel.

Lees verder

Bruisend Centrum

Samen met het Centrum Management is het initiatief “Bruisend Centrum” ontstaan. Winkeliers, Horeca en evenementenorganisaties zorgen ervoor dat het Centrum van Boxtel tijdens de zomermaanden “Bruist”. Voor de directe communicatie en de uitvoering is een coördinator aangesteld.

Lees verder

Stem ook op stichting Boxtel Vooruit!

Stichting Boxtel Vooruit is lid van Rabobank Hart van de Meijerij en kan daardoor aanspraak maken op een bijdrage uit het collectief fonds.

Stem nu
Meer informatie

Boxtel Vooruit doet mee met Scoor voor je Club!

Voeg eenvoudig onze Digitale Clubkaart toe, koop lokaal bij Scoor voor je Club Partners, spaar voor ons én voor jezelf.

Activeer onze clubkaart
Meer informatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief